HDS spits Gijs Westerink (midden) in de wolken na zijn openingstreffer. Een bekroning op zijn goede optreden Rinus van Denderen

Belangrijke driepunter HDS

6 maart 2022 om 11:54 Overig

Overwinning pas in eindfase wedstrijd veiliggesteld

LEERSUM Met de 3-1 overwinning op laagvlieger Schalkwijk deed zaterdag vierdeklasser HDS afgelopen zaterdag meer dan goede zaken. Hoofdtrainer Dennis van Dijk: ,,Er stond vandaag maar een ding centraal: drie punten veilig stellen. En aan die opdracht heeft het team voldaan, ook al was het voetbaltechnisch niet altijd wat het zou moeten zijn. We hebben door deze belangrijke overwinning meer afstand genomen van de laatste vier en zijn zelfs een plaatsje gestegen op de ranglijst. Goed voor het zelfvertrouwen van de mannen.”

Huub van Aerssen

BOVENLIGGENDE PARTIJ Met wat omzettingen in het team vanwege de afwezigheid van een een aantal vaste krachten, liet thuisploeg HDS er geen gras over groeien en gaf vanaf het eerste fluitsignaal vol gas. Met goed combinatievoetbal en op snelheid werd Schalkwijk ver terug gedrongen op eigen helft en regende het kansen voor de Leersummers.

Pas halverwege de eerste helft slaagde de thuisformatie er in om de score te openen middels een treffer van de uitstekend spelende spits Gijs Westerink die kracht, techniek en inzicht etaleerde. Alhoewel HDS veruit de bovenliggende partij was en Schalwijk maar sporadisch tot een tegenstoot kwam, was een foutieve terugspeelbal in de 28e minuut de aanleiding tot de meer dan gelukkige gelijkmaker van de gasten uit Schalkwijk (1-1).

Ondanks meerdere kansen om op voorsprong te komen, bleef het tot aan het rustsignaal bij die gelijke stand en was het met name in de eindfase bij HDS niet om over naar huis te schrijven.

ROMMELIG In het tweede deel was het voetbaltechnisch gezien een stuk minder, was het spel rommelig en werd de druk bij HDS meer en meer zichtbaar. De bevrijding kwam pas een kwartier voor tijd, waarbij een snelle uitbraak van de rood witten uitstekend werd afgerond door Simon Horst (2-1).

Een absolute bevrijding voor HDS dat in de laatste speelminuut nog een derde treffer wist binnen te schieten en die geruststellende 3-1 voorsprong ook tot het eindsignaal wist vast te houden. Een belangrijke, maar ook dik verdiende overwinning voor HDS.

RESULTATEN OVERGIGE HEUVELRUGCLUBS De geplande wedstrijd tussen eersteklasser SVL en GRC werd afgelast en zal worden gespeeld op dinsdag 15 maart. Ook het treffen tussen vierdeklasser DEV en Aurora werd op het laatste moment geschrapt.

FC Driebergen liet in de uitwedstrijd tegen SEC twee punten liggen (1-1) en zakte een plaatsje op de ranglijst in 4G. Ook SVMM wist in het thuistreffen tegen VOP niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel en verblijft nog steeds in direct degradatiegevaar.

DVSA kreeg in de uitwedstrijd tegen Candia een gevoelige draai om de oren getuige de 8-0 nederlaag. Ook de Amerongers verkeren in de degradatiezone (hekkensluiter).